2013. augusztus 29., csütörtök

'Csakazértis'

Igazából ennek a bejegyzésnek semmi értelme (mintha a többinek lenne..), hiszen nem szeretem, ha valaki elküld nekem egy zenét azzal a felszólítással, hogy hallgassam meg, mert nagyon fog tetszeni nekem.
Hiszen ez olyan, mint amikor egy könyvet a kezedbe nyomnak, hogy ez lesz a kedvenc könyved, ha elolvasod, hiába tetszene, de a lázadó énem nem bír az ilyen mondatokkal mit kezdeni, mert nekem senki se mondja meg, hogy milyen zene/film/könyv fog tetszeni, hiszen néha még én magam se tudom! (Igen, ilyen téren kb. egy 5 éves hisztis gyerek szintjén ragadtam..) Mert amikor hallgatom például az ilyen mások által erősen ajánlott zenéket az jár a fejemben, hogy nekem ennek most tetszenie kell és 'csakazértse' fog.
Szeretem, ha a rádióba hallott zenére rákeresek és úgy lesz kedvenc, vagy más zenelejátszójába belekukkantva belepistulok egy számba avagy beszélgetés közben szóba kerül egy szám és utánanézek.. Szóval szeretem magam felfedezni a kedvenc számaimat, így ezért nincs sok értelme ennek a bejegyzésnek, hiszen most én csinálom azt, amit utálok: zenéket ajánlok, persze nem hiszem, hogy mindenkinek tetszeni fog és nem is várom el (hiszen akkor már nekem nem tetszene annyira), csak már két teljes hete próbálom kiverni ezeket a fejemből és így hátha sikerül.
(Ez az a szám, ami a kivételt képezi, hiszen egy barátnőm küldte, hogy ez egy 'muszájszám'.)




És az a zene (Ourlives-A Sight to See), amit valamiért nem akar megtalálni máshogy, ezzel is jelezvén, hogy elég volt már ebből a kicsit sem fantáziadús, egyoldalú kívánságműsorból. Értem a célzást.

2013. augusztus 2., péntek

Panaszkodás II.

Ma éjfél körül indulunk a Nagy Nyaralásra, úgyhogy el kell készülnöm időben, de a tegnapi koncert miatt fáj a fejem és álmos vagyok és be vagyok rekedve és annyira, de annyira biztos vagyok benne, hogy valami tök alapvető dolgot itthon fogok hagyni, mint például a fogkefémet. Már többször átnéztem a listámat, de nem hagy nyugodni ez az érzés.
Viszont a magammal vinni kívánt könyvek mennyisége exponenciálisan nő minden egyes lista átnézéssel.




2013. augusztus 1., csütörtök

Panaszkodás I.

Egyszerűen utálom, hogy az íróasztalom teli van tollakkal, és amikor szelektálni akarok, akkor mindegyik kiválóan fog, de amikor gyorsan le kell firkantanom valamit, hirtelen mindegyik kifogy... 
Összeesküvés?
Lehet...